Kazige weetjes

Nick Spanhove
HOE BEWAAR JE HET BEST KAAS?

HOE BEWAAR JE HET BEST KAAS?

Kaas goed en veilig bewaren Kaas is een product wat koel tot koud bewaard dient te worden. Verbreekt u de koelketen, dan is de kaas al snel aan bederf onderhevig, net als de meeste andere verse levensmiddelen.Sommige kazen, zoals de meeste oudere gedroogde kazen, zoals een oude Gouda kaas, kunnen probleemloos buiten de koeling bewaard worden.De meeste kazen zijn echter gebaat bij gekoelde opslag! De vijanden van kaas Uitdroging: Om uitdroging tegen te gaan moet elke kaas goed ingepakt worden. Wie een goede, donkere kelder heeft met een constante temperatuur rond 10-12 graden en een hygrometrie van 90% kan daar...

Lees verder →


Jeroen Van Raemdonck
KAAS EN ZWANGERSCHAP

KAAS EN ZWANGERSCHAP

Veel zwangere vrouwen eten geen buitenlandse kaas tijdens de zwangerschap uit angst voor de beruchte Listeria bacterie. Als er echter goed naar het bereidingsproces van de kaas gekeken wordt, blijkt dat er maar weinig kazen zijn die ook daadwerkelijk een gevaar vormen. Waarom kaas gezond is tijdens de zwangerschap? Kaas bevat veel calcium, vitamine B12 en vitamine D. Calcium is essentieel voor de opbouw van de botten van de baby. Vitamine D zorgt voor een goede opname van calcium. In een portie kaas zit bij de meeste soorten al genoeg calcium voor 25% van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid(ADH) Soorten kaas...

Lees verder →


Jeroen Van Raemdonck
De beste kaasplanken en kaasbuffetten ter wereld worden in Brugge gemaakt.

De beste kaasplanken en kaasbuffetten ter wereld worden in Brugge gemaakt.

De Kaasconnaisseur streefde reeds van bij het begin in 2015 naar het maken van een kaasplank die gewoon uit een andere dimensie komt. Bij het afhalen van de planken nadien vroegen we steeds welke kazen eruit waren gesprongen. We hebben de antwoorden gebundeld en gebruikt om de beste kaasplank ter wereld te bouwen. Het was als het samenstellen van een voetbalploeg met allemaal wereldvedetten, maar net als in de voetbal gaat het niet enkel om de kracht van individuen, maar om hoe goed ze zijn als team. De smaken moesten ook perfect op elkaar zijn afgestemd. Na maanden testen zijn...

Lees verder →