Kazige weetjes

Nick Spanhove
HOE BEWAAR JE HET BEST KAAS?

HOE BEWAAR JE HET BEST KAAS?

Kaas goed en veilig bewaren Kaas is een product wat koel tot koud bewaard dient te worden. Verbreekt u de koelketen, dan is de kaas al snel aan bederf onderhevig, net als de meeste andere verse levensmiddelen.Sommige kazen, zoals de meeste oudere gedroogde kazen, zoals een oude Gouda kaas, kunnen probleemloos buiten de koeling bewaard worden.De meeste kazen zijn echter gebaat bij gekoelde opslag! De vijanden van kaas Uitdroging: Om uitdroging tegen te gaan moet elke kaas goed ingepakt worden. Wie een goede, donkere kelder heeft met een constante temperatuur rond 10-12 graden en een hygrometrie van 90% kan daar...

Lees verder →


Nick Spanhove
Cremeux De Bourgogne met zwarte truffel

Cremeux De Bourgogne met zwarte truffel

Deze klepper is voor de mensen die het graag wat decadenter hebben.  Echt kaasliefhebbers kennen ongetwijfeld reeds de normale versie van de Cremeaux de Bourgogne, maar dit is een special edition... Eerst en vooral de basics : De basisversie van deze kaas is sowieso al een delicatesse. Het is namelijk een triple crème kaas uit de Bourgogne streek in Frankrijk, dat wil zeggen dat ze room toevoegen aan het productieproces, waardoor de kaas EXTRA cremeaux is. Een mooi voorbeeld daarvan is dat de kaas begint te lopen van net onder de korst uit. De kaas is romig, maar mét behoudt...

Lees verder →


Nick Spanhove
Tête de moine

Tête de moine

Kazige weetjes Tete De Moine : Wie deze Zwitserse Bergkaas nog niet kent heeft een GIGANTISCH gat in hun culinaire cultuur want deze kaas MOET je wel kennen. De Tête de Moine werd wereldbekend omwille van zijn romantische bloemetjesvorm en is heerlijke als aperokaasje, net omdat je gewoon het toestel om hem te versnijden (de "Girolle") gewoon op tafel kan zetten en je gasten zelf een roosje ervan laten snijden. Makkelijk, fancy én megalekker. De kaas zelf is een halfharde, cilindervormige vette kaas, die ongeveer 800 gram weegt en waarvan het zuivel zelf heerlijk wegsmelt op de tong. De kaas...

Lees verder →


Jeroen Van Raemdonck
KAAS EN ZWANGERSCHAP

KAAS EN ZWANGERSCHAP

Veel zwangere vrouwen eten geen buitenlandse kaas tijdens de zwangerschap uit angst voor de beruchte Listeria bacterie. Als er echter goed naar het bereidingsproces van de kaas gekeken wordt, blijkt dat er maar weinig kazen zijn die ook daadwerkelijk een gevaar vormen. Waarom kaas gezond is tijdens de zwangerschap? Kaas bevat veel calcium, vitamine B12 en vitamine D. Calcium is essentieel voor de opbouw van de botten van de baby. Vitamine D zorgt voor een goede opname van calcium. In een portie kaas zit bij de meeste soorten al genoeg calcium voor 25% van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid(ADH) Soorten kaas...

Lees verder →

Recente berichten