Kazige weetjes

Atef b
Abdijkaas van bij ons: Brugge Apero

Abdijkaas van bij ons: Brugge Apero

Ben je fan van abdijkazen? Dan is Brugge Apero zeker een kaasje dat je in de gaten moet houden! Deze kaas is één van de allerbeste abdijkazen ooit. Deze abdijkaas is niet enkel één van de besten ter wereld, het is ook nog eens een stukje vlaamse meesterschap. Want als er een soort kaas is dat vlamingen het beste kunnen maken dan zijn het wel abdijkazen. En ook al is de Brugge Apero een hoge productie kaas, Milcobel heeft toch uitstekend werk geleverd met deze abdijkaas. De Brugge Apero is een heerlijke abdijkaasje met een superlekkere zuivel, waarbij mosterdzaad en...

Lees verder →


Atef b
Welke wijn bij welke kaas? 5 gouden tips voor betere foodpairing.

Welke wijn bij welke kaas? 5 gouden tips voor betere foodpairing.

We weten allemaal wel dat kaas en wijn een geweldige match kunnen zijn. Maar wat als je nu geen echte sommelier moest zijn om je wijn met je favoriete kaas te kunnen matchen?

Lees verder →


Nick Spanhove
HOE BEWAAR JE HET BEST KAAS?

HOE BEWAAR JE HET BEST KAAS?

Kaas goed en veilig bewaren Kaas is een product wat koel tot koud bewaard dient te worden. Verbreekt u de koelketen, dan is de kaas al snel aan bederf onderhevig, net als de meeste andere verse levensmiddelen.Sommige kazen, zoals de meeste oudere gedroogde kazen, zoals een oude Gouda kaas, kunnen probleemloos buiten de koeling bewaard worden.De meeste kazen zijn echter gebaat bij gekoelde opslag! De vijanden van kaas Uitdroging: Om uitdroging tegen te gaan moet elke kaas goed ingepakt worden. Wie een goede, donkere kelder heeft met een constante temperatuur rond 10-12 graden en een hygrometrie van 90% kan daar...

Lees verder →


Nick Spanhove
Cremeux De Bourgogne met zwarte truffel

Cremeux De Bourgogne met zwarte truffel

Deze klepper is voor de mensen die het graag wat decadenter hebben.  Echt kaasliefhebbers kennen ongetwijfeld reeds de normale versie van de Cremeaux de Bourgogne, maar dit is een special edition... Eerst en vooral de basics : De basisversie van deze kaas is sowieso al een delicatesse. Het is namelijk een triple crème kaas uit de Bourgogne streek in Frankrijk, dat wil zeggen dat ze room toevoegen aan het productieproces, waardoor de kaas EXTRA cremeaux is. Een mooi voorbeeld daarvan is dat de kaas begint te lopen van net onder de korst uit. De kaas is romig, maar mét behoudt...

Lees verder →