Terug

Torta Del Casar : De Spaanse smeuïge lepelkaas en ster van iedere kaasplank.

De Torta Del Casar is één van onze meest exclusieve kazen.

Jaar na jaar kaapt deze Spaanse kaas talloze awards weg door zijn unieke smaakexplosie die hij in je mond veroorzaakt. Het is trouwens een "lepelkaas". Dat wil zeggen dat hij zodanig smeuïg is, dat je hem moet uitscheppen en smeren op je snede brood. Daarnaast is de kaas ook gemaakt met schapenmelk, wat sowieso al voor heel andere smaaktoetsen zorgt.

We lieten deze kaas helemaal vanuit het Spaanse dorp "Casar de Cáceres" komen. Dat ligt in de regio Extremadura. Voor de mensen die even slecht zijn in navigatie als ik. Hieronder even een screenshot van google maps waar je ziet dat het eigenlijk heel dicht bij Portugal komt.

Aangezien de kaas in zeer beperkte oplage gemaakt wordt is het dus een zeldzaamheid die je niet snel zal tegenkomen in onze contreien. Gelukkig hebben jullie nu een adres daarvoor gevonden ! :-) 

tip : Gebruik "Brugse Beschuiten" in combinatie met de Torta Del Casar om je smaakpapillen helemaal door het dak te laten gaan ;-) 

Ontdek deze en onze andere toppers nu in onze nieuwe kaasplanken en kaasbuffetten ! (De Torta De Casar is een kaas van meer dan 700gr en is dus te groot om in onze kaasboxen te verwerken) 

Groetjes

Nick Spanhove

De Kaasconnaisseur

 

Terug

Torta Del Casar : De Spaanse smeuïge lepelkaas en ster van iedere kaasplank.

De Torta Del Casar is één van onze meest exclusieve kazen.

Jaar na jaar kaapt deze Spaanse kaas talloze awards weg door zijn unieke smaakexplosie die hij in je mond veroorzaakt. Het is trouwens een "lepelkaas". Dat wil zeggen dat hij zodanig smeuïg is, dat je hem moet uitscheppen en smeren op je snede brood. Daarnaast is de kaas ook gemaakt met schapenmelk, wat sowieso al voor heel andere smaaktoetsen zorgt.

We lieten deze kaas helemaal vanuit het Spaanse dorp "Casar de Cáceres" komen. Dat ligt in de regio Extremadura. Voor de mensen die even slecht zijn in navigatie als ik. Hieronder even een screenshot van google maps waar je ziet dat het eigenlijk heel dicht bij Portugal komt.

Aangezien de kaas in zeer beperkte oplage gemaakt wordt is het dus een zeldzaamheid die je niet snel zal tegenkomen in onze contreien. Gelukkig hebben jullie nu een adres daarvoor gevonden ! :-) 

tip : Gebruik "Brugse Beschuiten" in combinatie met de Torta Del Casar om je smaakpapillen helemaal door het dak te laten gaan ;-) 

Ontdek deze en onze andere toppers nu in onze nieuwe kaasplanken en kaasbuffetten ! (De Torta De Casar is een kaas van meer dan 700gr en is dus te groot om in onze kaasboxen te verwerken) 

Groetjes

Nick Spanhove

De Kaasconnaisseur