Algemeen advies
Kaas moet kunnen ademen. Verpak het in bakpapier en bewaar het in de koelkast..
Overzicht per type kaas :
Omdat iedere kaas zijn eigen aanpak vereist hebben we hieronder even superkort en krachtig alles opgelijst voor je :
1. Zachte kazen ( type Brie, Camembert, Geitenkaasjes, "vochtige blauwe kazen zoals Roquefort")
Bewaar in bakpapier en/of speciale kaasbewaarboxen. Dit voorkomt dat ze bederven en geuren afgeven. Hoe meer vocht in de kaas hoe beter het is om ze in een apart doosje te gaan bewaren.
2. (Half)Harde kazen (type halfharde abdijkazen tot gouda's)
Kunnen in vershoudfolie blijven. Ze bevatten minder vocht en bederven minder snel, als een kaas
3. Roodkostkazen/stinkkazen/blauwe kaas (type Munster, Chaumes, Epoisses, "drogere" blauwe kazen zoals Stilton)
Eerst in bakpapier en dan in zilverpapier. Dit voorkomt lekken en houdt het vocht vast.