Wij maken van kaas een beleving.

De Kaasconnaisseur Tasting Box

Welkom bij De Kaasconnaisseur Tasting Box

Ontdek en proef onze selectie van verfijnde kazen.

Oudendijk Millenium


Deze Nederlandse Delicatesse Gouda wordt 3 jaar gerijpt en is daarmee 3x zo oud als Oud Brugge en bijna dubbel de leeftijd van een Italiaanse Parmezaan.
Je zal de witte zoutkristallen al zien, voelen en proeven...

Oudendijk Millenium

Video: Oudendijk Millenium

Barista Kaas

Barista Kaas: een unieke samenwerking tussen kaasboerderij 't Groendal en koffiebranderij De Zwarte Roes uit Roeselare.

In plaats van as van houtskool, wat vaak gebruikt word om Franse of Italiaanse kazen mee te bedekken, wordt gemalen geroosterde koffie gebruikt tijdens de productie van deze kaas. Dit geeft de kaas niet alleen dezelfde beschermende eigenschappen als assen, maar ook een heerlijk koffiearoma.

De combinatie van koffie en kaas lijkt op het eerste zicht absurd, maar na proeven besef je dat hier heel goed is gezocht naar de perfecte balans. Het enige waar we spijt van hebben is dat we deze kaas nu pas in ons assortiment hebben zitten.

Barista Kaas

Geitenkaasjes met Speculoos


Fromagerie Pont de Pierre heeft bij ons intussen een legendarisch statuut. Deze kaas komt uit Philipville in Wallonië, een klein dorpje waar er geen kat woont.

Wie daar wel woont, is Serge met zijn 300 geitjes :-)

Een machtige mens die fantastische kazen maakt. Zij kaasjes zijn supervers en zacht en dat leent zich perfect om er lekkerheden aan toe te voegen. Hij maakt heel wat varianten, maar die is de meest Vlaamse die hij ooit heeft gemaakt : De versie met Lotus speculoos koekjes in verwerkt.

Geitenkaasjes met Speculoos

Video: Geitenkaas met Speculoos en Citroen en Thym

Camembert Lait Cru Fermier au Calvados


Dit is een authentieke Camembert Lait Cru, met rauwe melk, volgens de regels van de kunst. Daarnaast heeft deze Camembert ook nog een badje genomen in Calvados. Wat deze kaas toch naar een ander niveau tilt.

Camembert Lait Cru Fermier au Calvados

Gorgonzola Piccante


Deze blauwaderkaas uit Italie verschilt van een gewone Gorgonzola omdat het vocht uit de kaas wordt geperst. Hierdoor is de kaas veel droger van textuur en de smaak veel stabieler. Deze kaas smaakt daardoor altijd zoals hij hoort te smaken: fantastisch!

Gorgonzola Piccante

Video: Gorgonzola Piccante Presentatie